Gluten duyarlılığı olarak bilinen Çölyak hastalığı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor. Çölyak hastalığı, ince bağırsağın gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi olarak biliniyor. Bu hastaların tüketebildiği ürünlerin glutensiz olma zorunluluğu bulunuyor.
Bu hastaların tüketebildiği ürünlerin glutensiz olma zorunluluğu bulunuyor. Hatta glutensiz gıdaların hazırlanması sırasında, glutenli gıdaların hazırlandığı kapların dahi kullanılmaması gerekiyor.
Muratbey, Uşak’da kurulu fabrikalarında, seçilmiş çiftliklerden elde ettiği doğal sütleri, sağlıklı ve lezzetli peynirlere dönüştürüyor. Peyniri günün her saatinde yenilebilen, sağlıklı atıştırmalık haline getiren Muratbey’in ürünlerinin hiçbiri gluten içermiyor.