Hamilelik öncesi kalsiyum eksikliği yaşayan anne adayları, hamileliğin ilk aylarında bu eksikliğe bağlı hastalıklar ile karşılaşıyorlar. Sağlık uzmanları hamilelik öncesi ve hamileliğin ilk aylarında kalsiyum alımının önemine dikkat çekerek,anne adaylarının ve bebeklerin sağlığı açısından kalsiyumun en önemli kaynağı peynirin bol bol tüketilmesini öneriyorlar.
Anne adayının beslenmesinde en önemli besin öğelerinden biri kalsiyumdur. Hamilelikte, normalde gerek duyulan miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir. Hamilelik döneminde, yeterli miktarda kalsiyum alınmaması halinde, bebeğin gelişimi için gerekli olan kalsiyum annenin kemikleri tarafından karşılanır. Bu durum, annede kalsiyum eksikliğine bağlı olarak gelişen osteomalasi ve preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) gibi ciddi sonuçlara varabilir. Kalsiyum eksikliği ilerleyen yıllarda kemik erimesinin (osteoporoz) meydana gelmesine zemin hazırlar.
Gebelikte günlük kalsiyum gereksiniminin 1.000-1.300 mg arasında değişiyor. Konsantre bir besin olan peynir en zengin kalsiyum kaynağı. Anne adaylarının özellikle yağı ve tuzu az peynir çeşitlerini tercih etmeleri gerekiyor. Kalsiyum ihtiyacı hamileliğin üçüncü üç ayında en yüksek seviyeye ulaşıyor. Özellikle bu dönemde anne adaylarına bol peynir tüketimi öneriliyor. Sabah bulantısı yaşayan anne adaylarına da midelerini rahatlatmaları için 1-2 grissini ile birlikte 1 dilim az tuzlu peynir yemeleri tavsiye ediliyor.