Tarifler
25 DK
15 Dk
4
Pirinçleri bol suda yıkayıp süzün. Süzülen pirinçleri pilav tenceresine alarak, üzerine 2 bardak kaynamış su ekleyin. 1 çay kaşığı tuz ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Ardından demlenip soğumaya bırakın. Soğuyan pirinçleri derin bir kaba alın. Üzerine yumurta, galeta unu, maden suyu, Muratbey taze kaşar peynirini koyup karıştırın. Baharatlarını ve kıyılmış dereotunu da ilave ederek karıştırın. Kızartma tavasına ya da tenceresine sıvıyağ koyup kızdırın. Bu arada hazırlanan malzemeden bir dolu kaşık alıp elinizle köfteye şeklini verin ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda her iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu koyduğunuz tabağa alın. Afiyet olsun!
*Bu leziz tarifi bizim için www.vanilins.com web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Arzu Hangül hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…