Sayfa Görseli

Ürünler

Van Otlu Peyniri

X

Şartlar ve koşullar :
Paydaşlarımızın sitelerinden seçtiğiniz birine yönlendirileceksiniz. Lütfen bu sitenin kendi "şartlar ve koşulları"nı okuduğunuzdan emin olun. MURATBEY paydaşlarımızın sitelerinden sorumlu değildir.

Muratbey Van Otlu Peynir 250 gr

Otlu Peynir, Doğu Anadolu'nun kimi yörelerinde yapılan, bölgeye özgü ve oldukça tanınmış bir peynir türüdür. Muratbey’in, Van yöresinden özel getirterek kullandığı doğal sirmo ve heliz otları aynı zamanda peynirin besin değerini arttırır.Yaygın kanıya göre 18.yüzyılda İran'dan Van'a gelen bir hekimden öğrenilip, yöreye yayılan bu peynir türü, önceleri ilaç olarak kullanılmıştır. Peynire aroma kazandırmak, besin değerini arttırmak ve uzun süre saklanabilen güvenli bir gıda maddesi yapmak için katılan bu otlar, başta üriner sistem bozuklukları olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Yapımında kullanılan faydalı bitkiler bu peynire tat,aroma, besin değeri ve muhafaza kolaylığı açısından üstünlük kazandırır. Gerçek yöresel lezzetinde, yöresel peynirin iyisini bilenler için…

SATIN AL

Trans yağ, tatlandırıcı, gluten içermez.

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ

TGK’ye göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın %88’ini karşılar.
Besin değerleri 100 gr için
Günlük ihtiyacımın ne kadarını karşılar? 100 gr için RA* değerleri
Enerji (kj/kcal)

300

-

%11

Yağ (g)

26

-

%37

Doymuş Yağ(g)

18

-

%91

Trans Yağ(g)

0

-

%0

Karbonhidrat (g)

0,9

-

%0

Şeker (g)

0,9

-

%1

Protein (g)

15,5

-

%31

Tuz (g)

2

-

%33

Kalsiyum (mg)

700

-

%88

Fosfor (mg)

630

-

%90

* RA değerleri ortalama bir yetişkinin Referans Alım düzeyini belirtir ( 8400 kj/ 2000 kcal).

Ürünlerimiz TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE COVID-19 Güvenli Üretim ile belgelendirilmiş tesislerimizde üretilmiştir.


Van Otlu Peyniriyle Tarifler

» PEYNİRLİ PATLICAN PİZZA
» PEYNİR EZMESİ
» PEYNİRLİ YULAFLI FİT KURABİYE

SAKLAMA KOŞULLARI

2-4 derecede saklayınız.

Peynirler, oda sıcaklığında ya da derin dondurucuda değil +2°C- +4°C ısıya sahip buzdolaplarında muhafaza edilmelidir.

Açtıktan sonra kısa sürede tüketiniz

Ambalajı açılan tüm ürünler, mikroorganizmaların kolayca ürememesi için en kısa sürede tüketilmelidir.

Ambalajında saklayınız

Sofraya yenilecek kadar alındıktan sonra peynirin kalan kısmı yine ambalajında ve kendi salamura suyu içinde muhafaza edilmelidir.

Muratbey’li lezzetler

Yemek Tarifleri

Muratbey ürünleri ile hazırlayabileceğiniz tarifleri görüntüleyebilirsiniz.

İpuçları

res