Ürünler
Otlu Peynir, Doğu Anadolu'nun kimi yörelerinde yapılan, bölgeye özgü ve oldukça tanınmış bir peynir türüdür. Muratbey’in, Van yöresinden özel getirterek kullandığı doğal sirmo ve heliz otları aynı zamanda peynirin besin değerini arttırır.Yaygın kanıya göre 18.yüzyılda İran'dan Van'a gelen bir hekimden öğrenilip, yöreye yayılan bu peynir türü, önceleri ilaç olarak kullanılmıştır. Peynire aroma kazandırmak, besin değerini arttırmak ve uzun süre saklanabilen güvenli bir gıda maddesi yapmak için katılan bu otlar, başta üriner sistem bozuklukları olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Yapımında kullanılan faydalı bitkiler bu peynire tat,aroma, besin değeri ve muhafaza kolaylığı açısından üstünlük kazandırır. Gerçek yöresel lezzetinde, yöresel peynirin iyisini bilenler için…
Trans yağ, tatlandırıcı, gluten içermez.
Enerji
(kj/kcal)
300 - %11 |
Yağ
(g)
26 - %37 |
Doymuş
Yağ(g)
18 - %91 |
Trans
Yağ(g)
0 - %0 |
Karbonhidrat
(g)
0,9 - %0 |
Şeker
(g)
0,9 - %1 |
Protein
(g)
15,5 - %31 |
Tuz
(g)
2 - %33 |
Kalsiyum
(mg)
700 - %88 |
Fosfor
(mg)
630 - %90 |
* RA değerleri ortalama bir yetişkinin Referans Alım düzeyini belirtir ( 8400 kj/ 2000 kcal).
Ürünlerimiz TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE COVID-19 Güvenli Üretim ile belgelendirilmiş tesislerimizde üretilmiştir.
Peynirler, oda sıcaklığında ya da derin dondurucuda değil +2°C- +4°C ısıya sahip buzdolaplarında muhafaza edilmelidir.
Ambalajı açılan tüm ürünler, mikroorganizmaların kolayca ürememesi için en kısa sürede tüketilmelidir.
Sofraya yenilecek kadar alındıktan sonra peynirin kalan kısmı yine ambalajında ve kendi salamura suyu içinde muhafaza edilmelidir.