Tarifler
Hamuru için:
Pizza sosu için:
Üzeri İçin:
1 paket (40 gr.) kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
8 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
İki yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı kekik
500 gr. rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar peynir
10 adet Muratbey Topi peynir
Muratbey Tel peynir
1 tane ince doğranmış yeşil ya da kırmızı biber
1 kâse haşlanmış mısır tanesi
10 adet çekirdeksiz doğranmış zeytin
60 Dk
30-35 Dk
6 Kişilik
Topi Peynirli Pizzanızı yapmaya öncelikle hamuru ile başlayınız. 5 bardak unu, maya, su, tuz, şeker ve yağ ile karıştırıp yoğurunuz. Kalan 3 bardak unu yavaş yavaş ekleyiniz, hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelince yoğurmayı bırakıp, sıcak bir ortamda 45 dakika dinlendiriniz. Hamurunuz kabarırken sosunuzu ve üst malzemelerinizi hazırlayınız. Hamuru ikiye ayırınız ve unlayarak yuvarlak olacak şekilde açınız. 40 cm çapında bir yuvarlak yağlanmış tepsi içine hamurunuzu yerleştiriniz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında beş dakika pişiriniz ve fırından çıkarınız. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine sosun yarısını döküp iyice yayınız. Rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar peynir ve doğranmış zeytin, kırmızı ve yeşil biberleri yerleştiriniz. Muratbey Topi Peynirleri pizzanızın üzerine aralıklı olarak diziniz. Tekrar fırına vererek 20-25 dakika pişiriniz.