Tarifler
Muratbey Topi peynir
Muratbey Tereyağı
10 adet kültür mantarı (Güvecinizin büyüklüğüne göre daha fazla da olabilir.)
5-6 adet çeri domates
Zeytinyağı
Pul biber
Kekik
Tuz
15 Dk
15-20 Dk
3 Kişilik
Tereyağını eritiniz. Unu koyun rengi hafif sararana kadar kavurunuz. Mantarları yıkayıp, yağladığınız güveç kabına diziniz. Aralarına çeri domatesleri yerleştiriniz. Üstüne, minik tereyağı parçaları koyup zeytinyağı gezdiriniz. Mantarlar pişinceye kadar 200 derecede fırınlayınız. Güvecinizi fırından çıkarıp mantarların yanına ve üstüne Muratbey Topi peynirleri yerleştiriniz. Pul biber, kekik ve tuz ile lezzetlendiriniz. Tekrar fırına verip peynir eriyene dek yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam ediniz. Topi peynirli mantar güveciniz hazır.
Muratbey lezzet ortağı www.limonlukek.com’e teşekkür ederiz.