Sayfa Görseli

Tarifler

Topi Peynirli Güveç

Muratbey Topi Peynirli Güveç Tarifi

Topi Peynirli Güveç

İçindekiler

  • Muratbey Topi peynir

  • Muratbey Tereyağı

  • 10 adet kültür mantarı (Güvecinizin büyüklüğüne göre daha fazla da olabilir.)

  • 5-6 adet çeri domates

  • Zeytinyağı

  • Pul biber

  • Kekik

  • Tuz

HAZIRLIK

15 Dk

PİŞİRME

15-20 Dk

PORSİYON

3 Kişilik

YAPILIŞI

Tereyağını eritiniz. Unu koyun rengi hafif sararana kadar kavurunuz. Mantarları yıkayıp, yağladığınız güveç kabına diziniz. Aralarına çeri domatesleri yerleştiriniz. Üstüne, minik tereyağı parçaları koyup zeytinyağı gezdiriniz. Mantarlar pişinceye kadar 200 derecede fırınlayınız. Güvecinizi fırından çıkarıp mantarların yanına ve üstüne Muratbey Topi peynirleri yerleştiriniz. Pul biber, kekik ve tuz ile lezzetlendiriniz. Tekrar fırına verip peynir eriyene dek yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam ediniz. Topi peynirli mantar güveciniz hazır.

Muratbey lezzet ortağı www.limonlukek.com’e teşekkür ederiz.