Tarifler
Kreması için:
250 gr. Muratbey Lor peyniri
1 su bardağı süt
300 gr. süzme yoğurt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 adet limon suyu ve kabuğu
1 çorba kaşığı mavi haşhaş
Tabanı için:
100 gr. Muratbey Tereyağı
1,5 paket bisküvi
1 su bardağı fındık
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı
80 gr. beyaz çikolata
2 çorba kaşığı süt ya da krema
15 Dk
20-25 Dk
8 Kişilik
Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getiriniz. Tereyağını ayrı bir yerde eritiniz. Un haline getirdiğiniz bisküvi ve fındık karışımı ile tereyağını büyük bir kâsede karıştırınız. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt seriniz. Bisküvili harcı boşaltıp kaşığın tersi ile düzleyiniz. Buzluğa kaldırınuz ve 1 saat bekletiniz.
Muratbey Lor peyniri, süzme yoğurt, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpınız. Mikserin ayarını düşürüp unu ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu ve mavi haşhaşı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile sarıp kremayı boşaltın. Kekinizin üzerinin çatlamaması için fırınınızın içine ısıya dayanıklı kaplara su doldurup dört köşesine yerleştirin. 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika, daha sonra derecesini 120’ye düşürerek pişiriniz. Piştiğinde fırını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar bekletiniz ve daha sonra buzdolabına alınız. Mümkünse 1 gece bekletiniz.
Çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritiniz. Üzerini tamamen kaplayınız. Dilediğiniz gibi süslerek dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Muratbey Lezzet Ortağı http://www.gulaymutfakta.com’a paylaşımı için teşekkür ederiz.