Sayfa Görseli

Hikayemiz

HABERLER

30

Mart

2017

Muratbey’den Öğretmenlere Mangala Semineri

Peynire zekâ katarak çocuklara peyniri sevdiren Muratbey, okullarda Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’yı öğretip, turnuva düzenleyeceği yeni sosyal sorumluluk projesini, eğitim ve bilgilendirme semineriyle başlattı. Pilot bölge seçilen Beyoğlu İlçesi ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin katıldığı seminerde uygulamalı eğitim de yapıldı.

Türkiye’nin lider peynir markası Muratbey, “Muratbey Okullar arası Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala Turnuvası”nı, “Muratbey Mangala Oyunu Bilgilendirme ve Eğitim Semineri” ile başlattı. Pilot bölge olarak seçilen Beyoğlu İlçesi’ndeki ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin katıldığı seminer, Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Seminere; Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Etkinlikler Şube Müdürü Hakan Gündoğar, Muratbey İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu, Araştırmacı Serdar Ceyhan ile öğretmenler ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, katıldı. Kara; peynir gibi mangalanın da ilk defa Türkler tarafından bulunduğuna dikkat çekerek, bu projenin Muratbey tarafından desteklenmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.

Muratbey İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Gülnur Uluğ Elbistanlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kültürümüzden derin izler taşıyan Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’yı okullarda çocuklarla buluşturacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Muratbey olarak özellikle çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri yapmaya özen gösteriyoruz. Ayrıca inovasyon ve farklılaşmanın ülke kalkınmasındaki rolünün bilincinde bir marka olarak, çocuklarımızın bu doğrultudaki yetkinliklerini arttıran projeleri destekliyoruz. Yeni sosyal sorumluluk projemizde de bu iki önceliğimizi buluşturduk. Proje kapsamında pilot bölge seçilen Beyoğlu ilçemizdeki 69 okula mangala oyunu seti de hediye ediyoruz. Amacımız, Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala ile çocuklarımızın stratejik düşünme kabiliyetlerinin gelişmesine katkıda bulunmak. Projemizi okullar arası Mangala Turnuvası ile taçlandıracağız.”

Seminere katılan Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Etkinlikler Şube Müdürü Hakan Gündoğar’da, tarihimizde önemli bir yeri olan ve stratejik düşünme kabiliyetini geliştiren bir zekâ oyunu olan Mangala’nın okullarda öğretilmesini desteklediklerini belirterek, Muratbey’i yeni sosyal sorumluluk projesi nedeniyle tebrik ettiğini söyleyerek, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğretmenler Mangalayı oynayarak öğrendi

Pilot bölge seçilen Beyoğlu ilçesi öğretmenlerinin katıldığı seminer, uygulamalı Mangala eğitimi ile devam etti. Öğretmenler, teorik olarak anlatılan Mangalayı, eğitimcilerin gözetiminde uygulamalı olarak da deneyimlediler. Mangala eğitiminin ardından sertifikalarını alan öğretmenler, turnuvaya hazırlanacaklarını kaydettiler.

Muratbey Okullararası Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala Turnuvası ise 5 Mayıs 2017, Cuma günü Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek.