Tarifler
Beşamel Sos İçin:
15 DK
10 DK
4-5
Karnabaharı çiçeklerine ayırın, karbonatlı suda yirmi dakika bekletin ve bir su daha yıkayıp süzün. Karnabaharları buharda haşlayın. Karnabaharların fırında pişme süresini de hesap ederek, çok hafif diri kalacak şekilde haşlanması yeterli olacaktır. Haşlanan karnabaharları uygun bir fırın kabına dizin. Kırmızı biberi minik küpler halinde doğrayın. Bir tencerede un ve yağı kavurun. Sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi gibi kıvam alana kadar pişirin. Bu aşamada sosun biraz daha akışkan olmasını isterseniz, 3 kaşık süt daha ekleyin. Ocağın altını kapadıktan sonra tuz ve biberleri ilave edip çırpın. Sosu karnabaharların üzerine gezdirin, doğranmış kırmızı biberi de serpin. Üzerini rendelediğiniz Muratbey kaşar peyniri ile kaplayın. Fırının sadece üst kısmını çalıştırarak kaşar eriyene, hatta kızarana kadar pişirin.
*Bu leziz tarifi bizim için http://papatyaprenses.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Ayşe Gülden Küçük hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…