Sayfa Görseli

Tarifler

Tarhanalı Peynir Topları

Tarhanalı Peynir Topları

İçindekiler

  • 100 gram Muratbey Plus Taze Beyaz
  • 5-6 dal taze nane
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Kaplaması için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı tarhana

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
HAZIRLIK

10 DK

PİŞİRME

10 DK

PORSİYON

10

YAPILIŞI

Muratbey Plus Taze Beyaz Peyniri bir kaseye ufalayıp içine doğranmış taze naneyi ve limon rendesini ekleyip iyice yoğurun. Streçleyip 20 dakika dondurucuda bekletin. Hazır olan peynir karışımınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce yumurtaya, sonra una, daha sonra tekrar yumurtaya, en son olarak da tarhanaya bulayıp kızdırdığınız yağda kızartın. Yağda çok fazla bekletmeyin. En fazla içinizden 5’e kadar sayın ve peynir toplarını çıkartın. Bir havlu kağıt üzerine alın. Servis tabağına alıp servis yapın.

*Bu leziz tarifi bizim için http://www.tumayinmutfagi.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Tümay Öztürk  hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…