Sayfa Görseli

Tarifler

Kaşarlı Fırın Karnabahar

Kaşarlı Fırın Karnabahar

İçindekiler

  • 200 gr Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
  • 500 gr Karnabahar
  • 3-4 adet maydanoz

Beşamel Sos için:


  • 2 Yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, muskat
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

15-20 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Karnabaharı iyice yıkadıktan sonra, küçük parçalara bölüp buharda veya suda haşlayın. Tavada Muratbey tereyağını eritip unu ilave ederek kavurun. Üstüne sütü ilave ederek karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ekleyerek ocaktan alın. Borcamın tabanına bir fırça yardımı ile Muratbey tereyağı sürün karnabaharları yerleştirin. Üstüne eşit şekilde beşamel sosu dökün, rendelenmiş Muratbey Plus taze kaşar peyniri serpin 175 derece 15-20 dakika üstü kızarınca çıkarın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin

*Bu leziz tarifi bizim için http://www.marindentarifler.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Kılıç hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…