Tarifler
Kiş Hamuru için:
Kiş Harcı İçin:
30 DK
40 DK
11
Muratbey tereyağını küp küp parçalara böldükten sonra en az 15 dakika buzlukta bekletin. Yarım bardak suya da 2-3 buz atarak soğumasını sağlayın. Un ve tuzu mutfak robotuna (ya da rondoya) koyun 1-2 kez çalıştırıp karışmasını sağlayın. Muratbey tereyağının yarısını una ekleyin 6-8 kez döndürün, daha sonra geri kalan yağı da ekleyip yine 6-8 kez döndürün. Bu aşama sonunda hamur ve tereyağından bezelye tanesi gibi minik topaklar oluşacak. 2 kaşık soğuk su ilave edin ve makinayı 1-2 kez çalıştırın daha sonra her seferinde 1 kaşık su daha ilave edip çalıştırın. Yaklaşık 4 kaşık su yeterli oluyor. Bir parça elinize alıp bakın parçalar birbirine yapışıyorsa tamamdır. Robottaki karışımı tezgaha dökün ve elinizle birleştirip hamur haline getirin. Hamur birleştikten sonra streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken içini hazırlamak üzere çukur bir kaba sütü, kremayı, tuzu ve yumurtaları koyup tel çırpıcıyla çırpın. İnce doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş Muratbey Örgü peyniri de ekleyip karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamuru unladığınız tezgaha alın, merdaneyle ince şekilde açın, muffin kalıplarınıza uyacak şekilde yuvarlak bir kaseyle kesin. Muffin kalıbını Muratbey tereyağı ile yağlayın, kestiğiniz parçaları kalıba elinizle yerleştirin, kenarlar yüksek olacak. Tüm hamur bitince, iç harcını hamurların içine paylaştırın. Üstüne Muratbey Plus taze kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derece ısınmış fırında alta yakın bir rafa koyun. Üstü kızarıp hamurlar da pişince fırından alıp dikkatlice kalıptan çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.
*Bu leziz tarifi bizim için http://www.ozgeninoltasi.com web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Özge Beydağ Yılmaz hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…