Tarifler
Krep için;
İç malzemeler;
Beşamel sos için;
Üzeri için;
50 DK
20 DK
6
Krep için; yumurtayı, sütü, suyu ve sıvı yağı çırpalım. Un, tuz ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım. Tavayı ocağa alalım. Tavayı bir kez yağlayalım. Bir kepçe harçtan döküp önlü arkalı pişirelim. Beşamel sos için; bir tencereye Muratbey Tereyağını alalım. Unu ekleyip kavuralım. Sütü azar azar ekleyip karıştıralım. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip ocağı kapatalım. İç harcı için; tavuğu haşlayıp didikleyelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanı kavuralım. Minik doğranmış kapya biberi ekleyelim. Havucu ince rendeleyip, ekleyelim. Kabağı ince rendeleyip, ekleyip kavurmaya devam edelim. Tavuğu ekleyip az daha kavuralım. Tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alalım. Hazırlanmış beşamelin yarısını ekleyelim. Çukur bir kâseye krepi alıp, iç harçtan koyalım. Krepin kapattığınız kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim. Üzerine kalan beşamelden sürelim. 200 derece fırına verelim. 15 dakika sonra çıkartıp, rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peynirini serpelim. Üzerine domates dilimleri yerleştirelim. Tekrar fırına verip, peynir eriyene kadar tutalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun...
*Bu leziz tarifi bizim için https://gulaymutfakta.blogspot.com/ Web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Gülay Kaykaş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…