Sayfa Görseli

Tarifler

Fırında Peynirli Fermente Sebze Keki

Fırında Peynirli Fermente Sebze Keki

İçindekiler

  • 1 çay bardağı  Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri
  • 3 adet Muratbey Plus Burgu peyniri
  • 10 adet orta boy brokoli parçası
  • 1 adet büyük havuç
  • 2 adet pırasanın sadece yeşil kısımları
  • 5 dal dereotu
  • 2 yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  kabartma tozu

Üzeri için 

  • Rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Brokoliyi kum gibi olacak şekilde ufak parçalara bölelim. Havucu rendeleyelim. Pırasanın yeşilleri ile dereotunu  ince ince kıyalım. Bütün sebzeleri bir kâseye koyup üzerine tuz ekleyerek harmanlayalım. Karışımı 15 dk. bekletelim. Daha sonra içine yumurta, yağ, baharatlar, un ve kabartma tozu ekleyip kaşıkla karıştıralım. En son D vitaminli Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri ve doğranmış Muratbey Plus Burgu peyniri de ekleyip karıştıralım. Ufak bir kalıbı (15x25) Muratbey Tereyağı ile yağlayalım, sonra karışımı  içine döküp 180 °C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Kızarınca kalan kaşarı  döküp 5 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için https://www.sagliklimutfak.net/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Hilal Dokuyucu hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…