Tarifler
10 DK
30 DK
4
1,5 su bardağı köftelik bulgur, ½ bardak irmik, 1,5 su bardağı kaynar suyla ıslatıp kabartalım. Karışım soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz, ½ bardak un, 1 yumurta ekleyip yoğuralım. Ceviz içi boyunda parçalara ayıralım. Bulgurlu dış harç yuvarlakları içli köfte gibi açılıp içlerine bir tane Muratbey Naturena Fessita koyarak kapatalım. Hepsi bitince arzuya göre az tuz atılmış kaynayan suda haşlayıp süzerek çıkaralım. Pul biber eklenmiş kızgın tereyağı gezdirerek servis yapalım. Ya da yağda kızartarak üstüne domates sos veya arzu edilen başka bir sos eklenerek servis edilebilir.
*Bu muhteşem geleneksel yemeklerimizi Muratbey'in yenilikçi peynirleri ile yeniden yorumlayan Sn. Füsun Özcan'a çok teşekkür ediyoruz.