Sayfa Görseli

Tarifler

Krep Börek

Krep Börek

İçindekiler

Krep için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağından 1 parmak eksik un
  • Tuz

Ara katlar için;

  • 150 gram Muratbey Plus Taze Beyaz
  • 4 – 5 dal doğranmış maydanoz

Üzeri için;

  • 1 büyük kâse rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri
HAZIRLIK

10 DK

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

4-5

YAPILIŞI

Krep yapmak için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine koyup tel çırpıcı ile tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım. Krep tavasına birkaç damla zeytinyağı koyup kâğıt havlu ile tavanın her yerine yayalım. Krep karışımından bir kepçe tavanın ortasına dökerek tavayı dairesel şekilde döndürerek, krepin her yere yayılıp yuvarlak bir şekil almasını sağlayalım. Kat kat pasta gibi olması ve katların belirgin görünebilmesi için, krepi her zamankinden biraz daha kalın dökelim. Pişen yüzü tamamen tavadan ayrılana kadar tersini çevirmeyelim. Ayrılınca diğer tarafını da pişirip tavanızı tekrar yağlayalım ve bir kepçe krep daha dökelim. Bu işlemi krep harcı bitene kadar devam edelim. Her defasında tavayı yağlamayı unutmayalım. Pişirdiğiniz ilk krepi kelepçeli bir kek kalıbının (kreplerinizin büyüklüğüne göre ayarlı) içine koyalım. Üzerine ufalanmış Muratbey Plus Taze Beyaz peynir ve maydanoz serpip diğer krepi üzerine yerleştirelim. Tüm krepler ve iç harcınız bitene kadar, kat kat bu işlemi yapalım. En üste bolca rendelenmiş Muratbey Plus D vitaminli Taze Kaşar peyniri serperek, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ilınınca dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için https://www. tumayinmutfagi.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Tümay Öztürk hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…