Tarifler
Hamur için;
İç malzeme için;
Üzeri için;
50 DK
20 DK
6-8
Hamur için; 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket instant mayayı karıştıralım. 10 dk. bekletelim. Tuzunu una ekleyerek ilave edelim. Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Hamuru 30 dk. mayalandıralım. 600 g ıspanağı yıkayıp doğrayalım üzerine 1 kuru soğanı ince doğrayalım (isteğe bağlı koymayabilirsiniz). 250 g Muratbey Plus Taze peynir, 200 g rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar Peynir ve 200 g Muratbey Lor peyniri, tuz, karabiber ilave edelim ve elimizle ıspanakları söndüre söndüre tüm malzemeyi yoğuralım. Hamurdan orta irilikte bezeler koparıp unlanmış̧ tezgâhın üzerinde uzunlamasına merdane ile açalım. Ispanaklı iç harcı koyarak kenarlarını içe kıvıralım pide şekli verelim. 250 derecede önceden ısıtılmış̧ fırında yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alalım, pişirelim. Fırından çıkınca sıcak sıcak üzerlerine Muratbey Tereyağı sürelim. Pideler sıcakken çıtır çıtır, bekleyince de yumuşacık oluyorlar.
*Bu leziz tarifi bizim için https:// cafeportakal.blogspot.com.tr web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Bahar Erdoğan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…