Sayfa Görseli

Tarifler

HASANPAŞA KÖFTESİ

HASANPAŞA KÖFTESİ

İçindekiler

  • 400 gr. dana döş kıyma (tek sefer çekilmiş)
  • 200 gr. kuzu kıyma (tek sefer çekilmiş)
  • 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak ( ince kıyılmış)
  • Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Patates Püresi İçin:

  • 1 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
  • 3 adet patates (kabuğu soyulup haşlanmış)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı Muratbey Plus Taze Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
HAZIRLIK

90 DK

PİŞİRME

40 DK

PORSİYON

6

YAPILIŞI

Köfte için gereken malzemeleri bir kaba alalım. Birbirlerine iyice karışıncaya değin yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcının üzerini streç film ile kaplayalım ve buzdolabına kaldıralım. Bir saat dinlendirelim. Haşlanmış patatesleri bir tencereye alalım ve iyice ezelim. Süt ve Muratbey Tereyağını ekleyip orta ateşte pişirelim. Tuzunu ilave edip ateşten indirelim. Soğuyunca tırtıklı uç taktığımız sıkma torbasına dolduralım. Dinlenen köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alarak çanak şekli verelim. Hazırladığımız çanakları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. 200 derecede ısıtılmış fırına köfte çanaklarını koyalım ve 15 dakika hafifçe kızarıncaya kadar pişirelim. Kızaran köfte çanaklarını fırından alalım ve içlerine hazırladığımız patates püresini sıkalım. Yeniden fırına verip 15 dakika daha pişirelim. Sos için gereken malzemeleri iyice karıştıralım. Tepsiyi fırından çıkaralım ve sosu tepsiye dökelim. Rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peynirini de patates pürelerinin üzerine koyalım. Tepsiyi yeniden fırına verelim ve peynirler eriyip kızarıncaya değin pişirelim.

*Bu leziz tarifi bizim için https://instagram.com/cinilimutfak sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Yavşan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…