Tarifler
Patates Püresi İçin:
Sos İçin:
Üzeri İçin:
90 DK
40 DK
6
Köfte için gereken malzemeleri bir kaba alalım. Birbirlerine iyice karışıncaya değin yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcının üzerini streç film ile kaplayalım ve buzdolabına kaldıralım. Bir saat dinlendirelim. Haşlanmış patatesleri bir tencereye alalım ve iyice ezelim. Süt ve Muratbey Tereyağını ekleyip orta ateşte pişirelim. Tuzunu ilave edip ateşten indirelim. Soğuyunca tırtıklı uç taktığımız sıkma torbasına dolduralım. Dinlenen köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alarak çanak şekli verelim. Hazırladığımız çanakları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. 200 derecede ısıtılmış fırına köfte çanaklarını koyalım ve 15 dakika hafifçe kızarıncaya kadar pişirelim. Kızaran köfte çanaklarını fırından alalım ve içlerine hazırladığımız patates püresini sıkalım. Yeniden fırına verip 15 dakika daha pişirelim. Sos için gereken malzemeleri iyice karıştıralım. Tepsiyi fırından çıkaralım ve sosu tepsiye dökelim. Rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peynirini de patates pürelerinin üzerine koyalım. Tepsiyi yeniden fırına verelim ve peynirler eriyip kızarıncaya değin pişirelim.
*Bu leziz tarifi bizim için https://instagram.com/cinilimutfak sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Yavşan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…