Sayfa Görseli

Tarifler

TEL PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

TEL PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

İçindekiler

  • 200 g Muratbey Tel Peynir
  • 75 g Muratbey Tereyağı
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

6

YAPILIŞI

Makarnaları tuzlu suda 5 dk. kadar haşlayalım. Bir tencereye Muratbey Tereyağı koyup eritelim, sonrasında unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan una sütü ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşan sosumuzu ocaktan alalım. 1 yumurta ilave ederek karıştırarak sıcağı ile pişmesini sağlayalım. Tuz, karabiber ile lezzetlendirelim. Muratbey Tel peyniri ince ince doğrayıp yarısını beşamel sosun içine atalım. Fırın kabımızı katı yağla iyice yağlayalım. Beşamel sos ile haşlanan fırın makarnayı karıştırıp yağladığımız fırın kabına dökelim. Üzerine ayırdığımız Muratbey Tel peyniri bolca her yerine gelecek şekilde yayalım. Bu şekilde pişirme saatine kadar oda ısısında ya da soğuduktan sonra buzdolabında bekletebiliriz. 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirerek servis edelim. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için http://yemekbahane.blogspot.com/  sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Müge Karahan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…