Sayfa Görseli

Tarifler

ISPANAKLI-PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

ISPANAKLI-PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

İçindekiler

  • 250 gram Muratbey Plus Taze Peynir
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 2 bağ ıspanak (yaklaşık 500-600 gr.)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
HAZIRLIK

40 DK

PİŞİRME

35-40 DK

PORSİYON

12

YAPILIŞI

Ispanakları iyice yıkayıp, fazla suyunu alarak doğrayalım. Üzerine ince doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz koyalım ve beraberce ovuşturalım. Ovduktan sonra dibe biriken fazla suyu alalım, içerisine D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Plus Taze Peyniri, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave edelim ve iyice karşılaştıralım. Bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, biraz tuz ve maden suyunu koyarak iyice çırpalım. Yufkaların her birini dört parçaya bölerek toplamda 12 üçgen parça elde edelim. Her bir üçgen yufkayı sert bir zemine serelim ve hazırlanan sostan üzerine sürelim. Ispanaklı harçtan mandalina büyüklüğünde bir miktar alalım ve yufkanın geniş olan kenarına uzun bir sıra halinde yerleştirelim. Yufkanın iç harcının konulduğu yerden başlayarak rulo halinde saralım. Daha sonra da kendi etrafında döndürüp gül şekli verelim ve yağlanmış dikdörtgen borcama düzgünce yerleştirelim. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım, son olarak kalan sosun tamamını üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.  

***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/nevalcoskun/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Neval Coşkun hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…