Tarifler
Köfte için:
İçi için
Püre Malzemeleri
Sos Malzemeleri
90 DK
30 DK
4
Köfte için gereken malzemeleri derin bir yoğurma kabına alalım. Malzemeler iyice özleşinceye kadar 7-8 dakika yoğuralım. Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabına kaldıralım. Ve en az bir saat en fazla bir gece dinlendirelim. Dinlenen köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Ortasını çukurlaştırıp birer tutam Muratbey Rende Mozarella peynirini yerleştirip tekrar yuvarlayalım. Hazırladığınız top köfteleri yağlanmış fırın kabına aralıklı olacak şekilde dizelim. 200 derecede alt-üst ayarda önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana değin pişirelim. Köftelerimiz pişerken, püresi için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Derin bir tencere içerisine patatesleri koyalım ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Suyunu çekip yumuşayan patateslere tereyağını ekleyip çatal yardımı ile iyice ezelim ve püre haline getirelim. Sütü ekleyip tekrardan ocağa koyduğumuz püreyi bir taşım kaynayınca ocaktan indirelim. Biber ve muskatı ekleyelim. Ardından sosu için zeytinyağını sos tenceresine alalım ve hafifçe kızdıralım. Salçaları ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Suyunu ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynayınca ocaktan indirelim. Son olarak patates püresini tabağın zeminine yayalım. Kızaran köfteleri pürenin üzerine yerleştirelim ve domates sosu dökerek servis edelim. Afiyet olsun.
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/cinilimutfak/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Çemç Yavşan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…