Sayfa Görseli

Tarifler

KURU DOMATESLİ, D VİTAMİNLİ MİNİ POĞAÇA

KURU DOMATESLİ, D VİTAMİNLİ MİNİ POĞAÇA

İçindekiler

  • 1/2 paket Muratbey Plus Burgu Peynir
  • 150 gram eritilmiş Muratbey Tereyağı
  • 12 adet domates kurusu ( kaynar suda bekletilmiş)
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

35 DK

PORSİYON

6

YAPILIŞI

Domates kuruları yumuşayıp, kabardıktan sonra kurulayalım ve rondoda püre haline getirelim. Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Fırın tepsisine fırın kâğıdını serelim. Bir kâseye ölçerek aldığımız unun ortasına yoğurdu, yumurtayı, kuru domates püresini, eritilmiş tereyağını, tuzu ve kabartma tozunu koyarak poğaça hamurumuzu yoğuralım. D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Burgu Plus peynirlerini salamurasından çıkarıp, sudan geçirdikten sonra bir parça kâğıt havlu üzerine alarak kurulayalım. Poğaça hamurumuzdan kopardığımız bir parçayı uzun bir fitil gibi yaparak ortasını yassılaştıralım ve ortaya bir Burgu Plus yerleştirelim. Hamurumuzu tekrar yuvarlayarak fitil yapalım. Yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim ve yaklaşık yarım parmak (5-6 cm) uzunluğunda keselim.

Tepsiye dizilen mini poğaçaları fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Bağışıklığınızı destekleyecek D vitaminli poğaçalarınızı sıcak sıcak ikram etmenizi öneririz. Afiyet olsun!

***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/falezkitchen/sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Benan Ünal hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…