Tarifler
180 DK
40 DK
4
Tavuğun yağlarını temizleyelim. Tuz, baharat ve yağını ekleyip, elimizle güzelce her yerine gelecek şekilde sürelim. Üzerini kapatıp buzdolabında 2-3 saat kadar bekletelim. Buzdolabında dinlenen tavukları hafif yağlanmış fırın kabına alalım. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Bu arada kapya biberleri ve yeşilbiberleri dilimleyelim. Kuru soğanı yarım ay doğrayalım ve sarımsakları kıyalım. Mantarın kabuğunu soyup kalın kalın dilimleyelim. Tavaya kuru soğan, zeytinyağı ve sarımsakları alıp soteleyelim. Soğanlar yumuşamaya başladığında mantarları ekleyelim. Yüksek ateşte soteleyelim. Biberleri ekleyip sotelemeye devam edelim. Biberler de yumuşadığında baharatlarını ve domateslerini ekleyelim. Bir iki fokurdatıp unu ekleyelim. Un kokusu çıktığında azar azar sütünü ekleyelim. Koyulaşıp kıvam aldığında altını kapatalım. Fırın süresi biten tavukların üzerine mantarlı harcı pay edelim. Üzerine dilimlenmiş Muratbey Taze Kaşar peynirini koyup tekrar fırına verelim. Üzerindeki peynir eriyip kızardığında, fırından çıkarıp sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/vanilinstr/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Arzu Göncü hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…