Tarifler
İçi için:
Hamuru İçin:
45 DK
15 DK
4
Önce derin bir kapta hamuru yoğurup üzerini örterek yarım saat hamuru dinlendirelim. Ardından Muratbey Sürmeli peynirini bir kapta ezelim. İçine kıyılmış dereotu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Hamuru 10 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezeler haline getirelim. Un serptiğimiz tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açıp bir yarısına peynirli harcı yayıp diğer yarısını üstüne kapatıp yarım ay şeklini verelim. Daha sonra uç kısımlarını çatalla bastırıp kapatalım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Havlu kâğıt serilmiş tabağa alalım daha sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/yersofrasiorg/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Semiha Güler Çiçek hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…