Tarifler
40 DK
55 DK
4
Öncelikle soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım, sarımsakları da ayıklayıp ufak ufak keselim. Zeytinyağında güzel bir renk alana kadar devamlı karıştırılarak pişirelim ve serinlemeye bırakalım. Fırını 180 dereceye açalım. Röstinin mümkün olduğu kadar ince olması için büyükçe (26 cm gibi) bir fırın kabı seçelim. Fırın kabı yerine kelepçeli bir kalıp da kullanabilirsiniz. Kalıbı yağlayalım ya da tabanına fırın kâğıdı yayıp hazırlayalım. Patateslerin kabuklarını pişirmeden önce soyalım. Patatesleri rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Elimizle suyunu sıkalım ve sonra kâğıt havlu ile bastırarak suyunu iyice alalım. Kâse içerisine patates rendeyi, soğumuş soğanı sarımsakları, baharatları ve tuzu, çırpılmış yumurtaları ve Muratbey Rende Mozarella’ nın da yarısını karıştıralım. Karışımı hafifçe bastırarak fırın kabına yayalım. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra üzerine kalan Muratbey Rende Mozarella peyniri serpelim ve 10 dakika daha fırınlayalım. Sıcakken dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/falezkitchen/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Benan Ünal hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…