Tarifler
20 DK
20 DK
3
Anadolu'da genellikte arife günü yapılarak komşulara dağıtılan Pişi, mayalı hamurun yağda kızartılması biçiminde yapılan bir tür börektir. Genellikle yuvarlak şekilli yapılan Pişi’nin bir de çubuk şekillisini Muratbey peynirleri ile denemek ister misiniz;
Yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım. Üzerine rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar peyniri, Muratbey Sürmeli, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave edelim daha sonra karıştıralım. Biraz karıştırdıktan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Tezgâh üzerine yağlı kâğıt serelim. Ardından yoğurduğumuz hamuru pişirme kâğıdımızın ortasına alalım, merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım. Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim. Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim. Ayırdığımız hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim. Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım. İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kâğıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
🤍*Bu leziz tarifi bizim için değerli lezzet dostumuz Sibel Koca hazırladı. https://www.instagram.com/p/CVr-eags1BC/ Kendisine teşekkürlerimizle…