Tarifler
İçi için:
Üzeri için:
90 DK
20 DK
4
Hamur için unu derin bir yoğurma kabına alalım ve tuzu ekleyip harmanlayalım. Ilık süt ve suyu karıştıralım, içinde şekeri eritip mayayı ekleyelim ve bir kaç dakika bekleyelim. Bu karışımı sıvıyağ ile birlikte una ekleyip ele biraz yapışan hamur edelim. İyice yoğurup üzerini kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Hamuru 4 bezeye ayırıp yuvarlayalım. Unlanmış tezgâhta pasta tabağı boyutunda elimizle bastırarak açalım ve ortasına Muratbey Rende Mozarella peynirinin dörtte birini yerleştirelim, uçlarından toplayıp elimizle yuvarlayalım ve katlı kısmı alta alıp elimizle bastıralım. Ardından yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerini örtelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Bir yumurta sarısını çırpalım ve pidelerin üstüne sürelim. Son olarak çörekotu ve susam serpelim. 190 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/yersofrasiorg/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Semiha Güler Çiçek hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…