Tarifler
Peynir sos için
Zeytinyağı
30 DK
25 DK
6-7
Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizleyip sirkeli suyla yıkayalım. Lahanaları kurulayıp ortadan 2’ye keselim. Soğanları piyazlık doğrayalım. Derin bir kâsede zeytinyağı, bal, sarımsak rendesi, kekik ve tuzu iyice karıştıralım. Sosu, lahana ve soğanların üzerine döküp her yerine gelecek şekilde yedirelim. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hazırladığımız karışımımızı dizelim. 200°de lahanaların üzeri kızarana dek pişirelim. O sırada peynir sosu hazırlayalım. Zengin D vitamini içeren Muratbey Plus Taze Peynir, yoğurt ve zeytinyağını robottan geçirelim. Fırında pişen lahanalarla birleştirip servis edelim. Afiyet olsun.
**Bu leziz tarifi bizim için https://yemek.com/profil/ecleanfood/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Emel Kuş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…