Tarifler
Hamur için:
15 DK
20 DK
4
Hamurumuzu kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım. Bezelere ayırıp, üstünü nemli bezle örterek dinlendirelim. Yıkanmış ve suyu süzülmüş ıspanağı, elimizde veya doğrama tahtasında ince ince doğrayalım az tuz ekleyip suyunu sıkalım. Soğanı da aynı şekilde doğrayıp, baharatlarını ilave edelim ve D vitamini içeren Muratbey Plus Taze Peynirini de katıp karıştıralım. Bezeleri dilediğimiz büyüklükte açıp, içini ilave edelim. Gözleme tavasında ya da teflon tavada arkalı önlü pişirelim. Pişen gözlemelere tereyağı sürelim. Daha sonra servis tabağına alıp servis edelim. Afiyet olsun.
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/eksi_mayali_ekmek/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Hatice Öncel hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…