Sayfa Görseli

Tarifler

GLUTENSİZ MERCİMEK EKMEĞİ

GLUTENSİZ MERCİMEK EKMEĞİ

İçindekiler

  • 1 su bardağı Muratbey Lor Peyniri
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 şu bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1yemek kaşığı çörek otu
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Mercimeği bir gece önceden ıslatalım, ardından yıkayalım ve blenderden geçirelim. Yoğurdu, zeytinyağını ve yumurtaları ekleyip tekrar blenderden geçirelim. Ardından dereotu, tuz, karbonat, Muratbey Lor peyniri ve çörek otunu ilave edip homojen bir hamur haline getirelim. Son olarak küçük muffin kalıplarına dökelim. 170 derece fırında 30 dakika pişirelim. Yüksek oranda serum ( whey ) protein içeren lor peyniri ile hazırladığınız sağlıklı ekmeklerinizi afiyetle yiyiniz.

***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/marindentarifler/sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Kılıç hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…