Sayfa Görseli

Tarifler

MATCHA SOSLU VE KREM PEYNİRLİ EKŞİ MAYALI EKMEKLER

MATCHA SOSLU VE KREM PEYNİRLİ EKŞİ MAYALI EKMEKLER

İçindekiler

Maya için:

  • 40 gram ana ekşi maya 
  • 120 gram un 
  • 55 gram su 
  • 25 gram şeker

Hamur için: 

  • 65 gram Muratbey Krem peynir 
  • 20 gram oda sıcaklığında Muratbey Tereyağı
  • 270 gram un 
  • 30 gram şeker 
  • 4 gram tuz 
  • 1 yumurta 
  • 90 gram süt 
  • 35 gram krema 
  • Hazırladığımız mayanın hepsi

Matcha sosu için:

  • 50 gram oda sıcaklığında Muratbey Tereyağı 
  • 50 gram Muratbey krem peynir
  • 30 gram şeker 
  • 40 gram süt
  • 100 gram un 
  • 7 gram matcha tozu
HAZIRLIK

-

PİŞİRME

30-35 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Hamur yapmadan 7-8 saat önce ekşi mayadan 40 gr alalım ve 120 gram un, 55 gram su ve 25 gram şeker ile ön mayayı hazırlayalım. Yaklaşık 7-8 saat sonra mayamız kullanım için hazırdır. Mayamızı beklerken matcha sosu da hazırlayalım. Matcha sos için antioksidan bir besin olan yeşil çayın, genç yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle elde edilen ve lif açısından da zengin olan matcha tozu kullanıyoruz. Matcha sos için gerekli olan bütün malzemeleri karıştıralım ve üzerini örterek bekletelim. Hamur malzemelerini Muratbey Tereyağı hariç beş dakika yoğuralım. Tereyağını az az ekleyelim ve hamur güzel bir yapı kazanana kadar yoğurmaya devam edelim. 3-4 saat sonra yoğurduğumuz hamuru  8 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım. Yarım saat dinlendirdiğimiz bezeleri,  tek tek tezgâhta  yuvarlak olarak açalım ve içine matcha sosunu sürelim. Ardından rulo yapıp ortadan ikiye keselim. Diklemesine ikiye kestiğimiz hamurları çapraz şekilde üst üste koyarak örelim ve simit şekli verelim. Tepside mayalanması için bekletelim. Yumurta akı sürüp  susam serptiğimiz hamurları önceden ısıttığımız 170 derecede fırında 30-35 dakika  pişirelim Afiyet olsun.

***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/eksi_mayali_ekmek/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Hatice Öncel hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…