Tarifler
İçi için:
40 DK
20 DK
4
Un, yoğurt, tuz ve zeytinyağını bir kaba koyalım. Bunların üzerine önce suyun yarısını koyup yoğuralım, geri kalanını yavaş yavaş ekleyelim. Hamur ele yapışmayacak ama sert de olmayacak. Hazırladığımız hamurdan 60 gramlık bezeler yapıp yuvarlayalım. Bezelerin üzerini örtelim ve 15 dakika dinlendirelim. Diğer tarafta 1 paket Muratbey Burgu peynirini blenderden geçirelim. Dinlenen bezeleri ufak pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Bir tarafına peynirden koyup rulo yapalım ve gül böreği gibi sarıp bir kenarda bekletelim. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayalım. Tavamızı ısıtalım. Spiral şeklinde sardığımız peynirli bezeleri tekrar ufak pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve ısınmış tavada her iki tarafını pişirelim. Üzerine Muratbey Tereyağı sürelim. Tüm bezeleri aynı şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/sagliklimutfak/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Hilal Dokuyucu hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…