Tarifler
Püre için;
Pazı Graten için;
15 DK
20 DK
4-5
Patatesleri soyalım, bir kaç parçaya bölelim, az su ve tuz ilave edelim suyunu çekip yumuşayana kadar haşlayalım. Süt, yağ ve Muratbey Rende Mozarella peynirini ilave edelim ve ezici ile karıştıra karıştıra püre yapalım. Hafif yağladığınız kare borcama püreyi yayalım. Pazıları yıkayıp, ince ince doğrayalım. Soğanı yemeklik veya piyazlık doğrayalım. Zeytinyağında soğanları kavuralım, doğradığınız pazıları ilave edelim ve yapraklar ölene kadar kavuralım. Tuz ve baharat ilave edip karıştıralım. Pazı kavrulunca yağını tencerede bırakarak pazıyı bir tabağa alalım, yağlı tencerede beşamel sosu yapalım ki çok yağlı olmasın. Beşamel sos için yağlı tencereye unu ilave edelim ve kavuralım, üzerine süt ilave edelim, muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak sosu pişirelim. Daha sonra kavrulmuş pazıyı beşamel sosun içine alalım ve güzelce karıştıralım. Beşamel soslu pazıyı pürenin üzerine eşit şekilde yayalım. Üzerini Muratbey Taze Kaşar peyniri rendesi ile bolca kaplayalım ve kaşar peyniri eriyene kadar fırınlayalım. Afiyet olsun!
***Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/papatyaprenses/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Ayşe Gülden hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…