Tarifler
Ara katları için;
Üzeri için;
50 DK
20 DK
8
Hamur yoğurma kabına ılık suyu, sütü, kuru maya ve toz şekeri alıp karıştıralım. Tuz ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini örtüp 30 dakika mayalandıralım. Muratbey Tereyağını bir tavaya alıp eritelim, üzerine sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Mayalanan hamuru hafif unlanmış̧ tezgâha alalım. Fazla havasını nazikçe yoğurarak çıkartalım. Sonra hamuru 3 eşit bezeye bölelim. 3 bezeyi teker teker hafif unlanmış̧ tezgâhta merdane yardımıyla 40 cm çapında açalım. İlk açtığımız hamuru unlanmış̧ tezgâha alalım. Tereyağlı karışımdan her yerine sürelim. 2. hamuru yağlanmış̧ hamurun üzerine koyalım. Tekrar hamuru yağlayalım. Üzerine peynir karışımını serpelim ve son hamuru üzerine koyup yine yağlayalım. Üstteki yufkayı kare olacak şekilde katlayalım. Her katladığımız kısma yağdan sürelim. İkinci ve üçüncü hamura da aynı işlemi yapalım. Hamuru tepsiye alıp, üzerini örtelim. 20 dk. dinlendirelim. Ardından yağlı kâğıt serilmiş̧ tepsiye alıp elinizi hafif yağlayarak hafif bastırarak açalım. Tam tepsi boyutunda olmak zorunda değil. Son olarak üzerine yumurta sarısını sürüp, susam serpelim. Önceden ısıtılmış̧ 185 -190 derce fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun...
*Bu leziz tarifi bizim için https://gulaymutfakta.blogspot.com/ Web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Gülay Kaykaş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…