Sayfa Görseli

Tarifler

ISPANAKLI PATATES PÜRESİ

ISPANAKLI PATATES PÜRESİ

İçindekiler

  • 1 su bardağı rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 30 adet kadar ıspanak yaprağı 
  • 1 su bardağı süt 
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine; 

2 adet tavuk butu küp küp doğrayarak yağsız tavada tuz ve karabiber ekleyip soteleyiniz. (isteğe göre; et, tavuk veya balıkla servis edebilirsiniz veya domatesli biberli tavuk sote hazırlayabilirsiniz)

HAZIRLIK

20 Dk

PİŞİRME

40 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Patatesleri soyup doğrayalım, üzerini örtene kadar su koyup haşlayalım. Suyunu çekmeye başlayınca ıspanak yapraklarını da ekleyip bir çatalla karıştıralım. Suyunu tamamen çektikten sonra içine süt, Muratbey Tereyağı, rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Pürüzsüz bir kıvam olmasını isterseniz blenderden geçirebiliriz. Kıvam alan koyulaşan püreyi servis tabağına koyup kaşığın tersi ile şekil verelim  ve üzerine tavukları koyup, ince ince doğranmış ıspanak yaprakları ile süsleyip sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

*Bu leziz tarifi bizim için www.lezzetduragi.blogspot.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Vildan Vatansever hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…