Tarifler
Pane için:
Domates sosu için :
Üstü için :
Kızartmak için:
20 DK
30 DK
4
Önce domates sosunu hazırlayalım. Bir tencereye sıvıyağ koyup üzerine küp küp doğranmış soğanı ekleyerek soteleyelim. Sarımsağı ince ince kıyarak ekleyelim. Yumuşayana kadar soteleyelim. Biraz soteledikten sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesi ekleyelim, suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağı kapatmaya yakın ince kıyılmış taze kekik, taze fesleğen, tuz, şeker, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım. Tavuk göğüslerini ince olacak şekilde keselim ve bir et dövücü ile hafifçe inceltelim (kasaptan inceltilmiş tavuk göğsü de yaptırabilirsiniz). Etleri tuzlayıp karabiber ile tatlandıralım. Geniş bir kapta yumurtayı çırpalım. Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştıralım. Bir başka kaba da galeta ununu koyalım. Az sıvıyağ (tavanın dibini kapatacak kadar) koyduğumuz tavayı kızdıralım. Tavukları önce yumurtaya sonra una, tekrar yumurtaya en son olarak da galeta ununa bulayalım. Yağ kızdığında panelenmiş tavukları altın rengi alana kadar alt üst kızartalım ve bir fırın kabına dizelim. Tavukların üzerine domates sosunu dökelim, üzerine ince rendelenmiş Muratbey Plus D vitaminli Taze Kaşar peynirini serpelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında tüm malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar 20-25 dk. pişirelim. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
*Bu leziz tarifi bizim için www.lezzetduragi.blogspot.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Vildan Vatansever hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…