Tarifler
10 DK
30 DK
4
1,5 su bardağı köftelik bulgur, ½ bardak irmik, 1,5 su bardağı kaynar suyla ıslatıp kabartalım. Karışım soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz, ½ bardak un, 1 yumurta eklenip yoğuralım, ceviz içi boyunda parçalara ayıralım. Muratbey Topi peynirlerin suyunu süzüp kâğıt havluyla kurutalım. Bulgurlu dış harç yuvarlakları içli köfte gibi açıp içlerine bir tane Topi koyarak kapatalım. Hepsi bitince arzuya göre az tuz atılmış kaynayan suda haşlanıp süzerek çıkaralım. Pul biber eklenmiş kızgın tereyağı gezdirilip servis yapalım. Ya da yağda kızartıp üstüne domates sos veya arzu edilen başka bir sosla servis edebiliriz.
*Bu muhteşem geleneksel yemeklerimizi Muratbey'in yenilikçi peynirleri ile yeniden yorumlayan Sn. Füsun Özcan'a çok teşekkür ediyoruz.