Tarifler
20 DK
30 DK
5
Bayat ekmek dilimlerini bir kâse içine alalım ve üzerine suyu ilave edelim. Ekmek dilimleri suyu iyice emip yumuşayıncaya değin bekletelim. Yumuşayan ekmek dilimlerinin üzerine mayayı, zeytinyağını, tuzu ve kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğuralım. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatalım ve mayalanmaya bırakalım. Kuru soğanları incecik kıyalım. Tavaya Muratbey Tereyağını alarak eritelim. Zeytinyağını da ekleyip hafifçe kızdıralım ve ince kıydığımız kuru soğanları ilave ederek kavuralım. Tuz ve baharatları ekleyelim. Soğanlar pembeleşince ateşten indirip, ılındığı zaman Muratbey Lor peynirini ekleyelim. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her bir bezeyi hafifçe unladığımız zeminde merdane yardımıyla küçük servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığınız bezeleri teflon tavada çevirerek pişirelim. Pişen yufkaların üzerlerini yumuşak Muratbey Tereyağı ile hafifçe yağlayalım. Hazırlamış olduğunuz harçtan içlerine koyarak saralım ve servis edelim. Afiyet olsun.
*Bu leziz tarifi bizim için https://instagram.com/cinilimutfak sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Leyla Yavşan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…