Tarifler
20 DK
30 DK
6
Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, su ve tuzu bir kapta karıştırıp börek için sos hazırlayalım. Havucu rendeleyelim. Biberleri ufak ve ince şekilde doğrayalım. Peynir, havuç, biber, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırıp, baharatla tatlandıralım. Böreği pişireceğimiz tepsiyi katı yağla iyice yağlayalım. Birinci yufkayı ikiye bölelim. Üzerine hazırladığımız sosu bir fırça yardımı ile iyice ve bolca yayalım. Sosladığımız yufkanın üzerine iç harcımızdan koyup yayalım. Yufkayı iki tarafından ortaya doğru pili yapar gibi iterek toplayalım ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim. Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi yapalım. Kalan sosu tepsiye dizdiğimiz böreğin her yerine gelecek şekilde dökerek hazırlığı tamamlayalım. Bu şekilde pişireceğimiz saate kadar buzdolabında üzerini örterek bekletebiliriz. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim.
*Bu leziz tarifi bizim için http://yemekbahane.blogspot.com/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Müge Karahan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…