Tarifler
20 DK
30 DK
30
Bütün malzemeleri oda sıcaklığında bekletelim. Yoğurt, zeytinyağı ve Muratbey tereyağını bir kaba alıp karıştıralım. Ardından tuz ve kabartma tozunu ekleyelim. Ununu azar azar ekleyerek önce bir kaşıkla karıştıralım. Hamur biraz toparlanınca kalan unu ekleyip ve yoğuralım. Kullandığınız markaya göre ölçü değişebilir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Tepsiye yanmaz kâğıt (pişirme kâğıdı) serelim. Muratbey Lor peynirini ve Muratbey Plus Taze Peynir’i karıştıralım. Ayrı bir kâsede pekmez ve suyu karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. İçine peynir koyup kapatalım ve yuvarlak yapalım. Önce pekmezli suya, ardından susama bulayıp tepsiye dizelim. Eğer kullandığımız susam kavrulmuş değilse önce, tavada yağsız kavuralım. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
*Bu leziz tarifi bizim için https://www.vanilins.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Arzu Göncü Hangül hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…