Tarifler
40 DK
30 DK
10
Yumurta, yağ ve sütü çırpın. Üzerine yulaf unu ve baharatları ilave edip, tekrar çırpın. Muratbey Taze Beyaz, yumurta, zeytinyağı, toz şeker, kabartma tozu ve irmiği bir yoğurma kabına alıyoruz. Azar azar un ekleyerek rahatça yuvarlanabilen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bir tepsiye yağlı kağıt serip fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak aralıklı şekilde tepsiye diziyoruz. Fırında iyice pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırına verdiğimizde bir tencereye su ve toz şekeri koyarak koyulaşana kadar kaynatmak suretiyle şerbetini hazırlıyoruz. Koyulaşan şerbete limon suyunu ekleyerek şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlının üzerine iyice soğumuş şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Soğuyup tüm şerbeti çektiğinde üzerini arzu ettiğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
*Bu leziz tarifi bizim için http://yemekbahane.blogspot.com/ web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Müge Karahan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…