Sayfa Görseli

Tarifler

Peynirpare

Peynirpare

İçindekiler

  • 200 gr Muratbey PlusTaze Beyaz
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLIK

40 DK

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

10

YAPILIŞI

Yumurta, yağ ve sütü çırpın. Üzerine yulaf unu ve baharatları ilave edip, tekrar çırpın. Muratbey Taze Beyaz, yumurta, zeytinyağı, toz şeker, kabartma tozu ve irmiği bir yoğurma kabına alıyoruz. Azar azar un ekleyerek rahatça yuvarlanabilen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bir tepsiye yağlı kağıt serip fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak aralıklı şekilde tepsiye diziyoruz. Fırında iyice pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırına verdiğimizde bir tencereye su ve toz şekeri koyarak koyulaşana kadar kaynatmak suretiyle şerbetini hazırlıyoruz. Koyulaşan şerbete limon suyunu ekleyerek şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkarttığımız sıcak tatlının üzerine iyice soğumuş şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Soğuyup tüm şerbeti çektiğinde üzerini arzu ettiğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
 

*Bu leziz tarifi bizim için  http://yemekbahane.blogspot.com/  web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Müge Karahan hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…