Tarifler
1,5 Gün
45 Dk
6
Öncelikle akşamdan 10 gr maya, 20 gr buğday unu ve 10 gr suyu karıştırıp, sabaha kadar bekletin. Sabah unu, su ve maya ile karıştırıp iyice yoğurun ve 30 dakika üzerini örterek bekletin. 30 dakika sonra tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Eğer tuzu çok iyi yedirmezseniz hamur pişerken çok çatlayacaktır. Bundan sonra 30 dakikada bir oda ısısında 5 katlama yapın. Toplam 3 saat sürüyor bu işlem. 5. katlama bittiğinde 1 saat yine oda ısısında bekletip bir katlama daha yapın. Bu katlamadan sonra 30 dakika bekleyin. Şekil verirken hamuru havasını söndürmeden elinizle biraz açın. Bütün peynirleri ortasına koyun, bohça gibi katlayıp şekil verin ve elinizle taban kısmını düzelterek sepete alın. Direkt buzdolabına koyun. 18 saat sonra parmak testi yapın. Eğer parmağınızı batırdığınızda hamur çabucak geri geliyorsa pişmeye hazırdır. Gelmiyorsa 20-22 saate kadar bekleyebilir. Yine saat başı kontrol yapın. Süre sonunda tencerenizi 30 dakika kapağı kapalı olarak 250 derecede fırında ısıtın. Ekmeğe kesi atin ve tencereye koyun. Kapağı kapalı olarak 20 dakika, sonrasında 20 dakika açık pişirin. Soğumadan asla kesmeyin.
*Bu leziz tarifi bizim için www.sagliklimutfak.net web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Hilal Dokuyucu hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…