Tarifler
Hamuru için;
Sosu İçin;
Üzeri İçin;
60 DK
30 DK
6
Unu yoğurma kabına ya da stand mikser kabına alalım. Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Toparlanan hamurun üzerini örterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgâhta elimizle toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Daha ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgâhta merdane yardımıyla açalım. Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim. Pizza tepsisi yoksa yerine normal fırın tepsisine pişirme kâğıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz. Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım.
Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dakika pişirelim. Pizzanın sosu için domates sosu, salça, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım. Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Sosun üzerine bolca Muratbey Mozarella peyniri rendesini serpelim.
Üzerine sucuk, domates, mantar ve dilediğiniz başka malzemeleri ekleyelim. Pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dakika daha pişmeye bırakalım.
Peynirleri eriyen ve sucukları da pişen pizzayı fırından alalım. Afiyet olsun.