Sayfa Görseli

Tarifler

MOZARELLA KAPLI SOMON

MOZARELLA KAPLI SOMON

İçindekiler

  • 2 su bardağı Muratbey Rende Mozarella Peyniri
  • 4 adet somon fileto (derisi çıkmış, yaklaşık 800 gr.)
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 3 demet taze kekik
  • 2 poşet yeşil çay
  • 1 su bardağı su
  • Göz kararı tuz ve karabiber
  • Biberiye
HAZIRLIK

20 DK

PİŞİRME

25 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Somonları tuz ve karabiber ile baharatlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Sıcak su ile demleyip soğuttunuz 1 su bardağı yeşil çayı 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın. Hazırladığınız sosu somonların üzerine dökün ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında 25 dakika kontrol ederek pişirin. Somonlarınızı servis ederken üzerine taze kekik yaprakları ve biberiye serpebilirsiniz.