Tarifler
Tart için;
Dolgu için;
Peynir marinesi için;
2 SAAT
55 dk
8
İlk olarak, bir kavanoza Burgu peynirlerini yerleştirelim. Üzerine taze kokulu otları ekleyip zeytinyağı dökerek kavanozu kapatın ve 2-3 saat bekletin. Bu haliyle kahvaltıda da tüketebilirsiniz. Tart hamuru için, un, tuz ve tereyağını bir blenderda çekin. Hamuru toparlamak için 5 yemek kaşığı soğuk su ekleyin. Hamur toparlandığında, 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru iki yağlı kâğıt arasında açın ve tart kalıbına yerleştirin. Kenarları kesin ve hamuru çatalla delin. Üzerine yağlı kâğıt serin ve ağırlık olarak kuru baklagiller koyun. Fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Dolgu için, Muratbey Kaymaklı peyniri, tuz ve karabiberi çırpın. Fırından çıkan tartların üzerine bu karışımı dökün. Üzerine rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan tartların üzerine Burgu peynirlerini yerleştirin ve taze otlarla servis edin. Afiyet olsun!