Tarifler
Sosu için;
4 SAAT
20 DK
8
İlk olarak, bisküvileri robottan geçirelim ve erittiğimiz Muratbey tereyağını ekleyelim (Tereyağı çok sıcakken eklemeyin). İyice karıştırarak bisküvilerle tereyağını birleştirelim. Karışımı bir kalıba dökelim ve bardak altı veya spatula ile düzelterek yayalım. Eğer kelepçeli kalıp kullanmıyorsanız, yağlı kâğıt serili bir borcam da kullanabilirsiniz. Kalıbı dolaba kaldırıp 30 dakika boyunca dinlendirelim. Muratbey Kaymaklı’yı ve şekeri el çırpıcısı ile karıştıralım ardından nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım ve son olarak limon kabuklarını da ilave edip karıştıralım. Dolapta dinlenen bisküvi tabanının üzerine hazırladığımız karışımı dökelim. Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve içine su dolu bir kâse koyarak ısınmasını bekleyelim. Bu sırada kelepçeli kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım. Isınan fırına cheesecake'i koyalım ve kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirelim. Sonra fırını kapatıp cheesecake'i içinde bir tahta kaşık koyarak hafif aralık bir şekilde tamamen soğumasını bekleyelim (yaklaşık 2 saat). Kek tamamen soğuduktan sonra sosu hazırlayabiliriz. İsterseniz sosu hemen dökebilirsiniz, ancak daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında dinlendirmeniz önerilir. Sosun yapılışı için tüm malzemeleri ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar karıştıralım. Ocaktan aldıktan sonra karıştırmaya devam edelim, hem soğuması hem de kabuk oluşumunu önlemek için. Soğuyan sosu cheesecake'in üzerine dökelim ve yayarak düzeltelim. Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek için cheesecake'i 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun!
Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/papatyaprenses/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Ayşe Gülden Küçük hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…