Tarifler
Taban için:
Kreması için:
Üzeri için:
30 DK
30-35 DK
8-9
Tabanı için tereyağını eriterek ısınmaya bırakalım. Bisküviyi rondodan geçirerek erimiş tereyağı ile iyice karıştıralım. 20-22 cm çemberin tabanına yağlı kâğıt yerleştirerek bisküvi karışımını kaşıkla bastırarak yayalım. Çemberi buzluğa kaldırarak 15 dakika soğutalım. Cheesecake kısmını hazırlamak için bir karıştırma kabına 1 kutu Plus Taze Peynir’i ufalayarak çırpalım. Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Un, nişasta ve krema ekleyerek karıştıralım ve biraz çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım ve bisküvi tabanın üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırına koyalım. İki kâseye sıcak su doldurarak yanına koyalım. (Cheesecake'in çatlamaması için). On dakika sonra fırın sıcaklığını 140-150 dereceye indirelim ve 30-35 dakika pişirelim. Üzeri hafif kabuk tutmuşsa pişmiş demektir, fırın kapağı aralanarak fırın soğuyana kadar çıkartmadan içerisinde bekletelim.
Sosu için, limon kabuğu ve toz şekeri tavaya alarak karıştıralım. Limon suyu, nişasta ve yumurta sarısını da ekleyerek 2-3 dakika kaynatalım. Tereyağı da ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım. Cheesecake oda sıcaklığına gelince üzerine hazırlanan limon sosunu döküp buzdolabına kaldıralım ve en az 1 gece dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
*Bu leziz tarifi bizim için https://limonlukek.blogspot.com/ Web sitesindeki enfes
lezzetlerle tanıdığımız Neval Coşkun hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…