Sayfa Görseli

Tarifler

GLUTENSİZ PİZZA

GLUTENSİZ PİZZA

İçindekiler

Hamuru için:

  • 50g Nohut unu
  • 100g Sorgum unu
  • 50g Esmer Pirinç unu
  • 50g Basmati Pirinç unu
  • 90g Çiğ Karabuğday unu
  • 5g instant maya
  • 40ml zeytinyağı
  • 5g tuz
  • 200g ılık (20 °C) su
  • 10g toz şeker

Pizza Sosu için;

  • Domates sosu
  • Ilık su

Üzeri için:

HAZIRLIK

25 Dk

PİŞİRME

25 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Bütün unları birleştirelim. Ardından içerisine maya, tuz ve su ekleyip yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 40 dakika beklettikten sonra 30 cm’lik yuvarlak pizza formu verelim. Çepeçevre dış kenarına Muratbey Burgu Peyniri koyalım ve kenarını kapatalım. Ardından hamurun yüzeyine pizza sosunu sürelim ve üzerine Muratbey Plus Taze Kaşar peyniri rendesini ekleyip fırında verelim. 10 dakika fırında beklettikten sonra dilimlenmiş sucuklarımızı da ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Son olarak üzerine dana füme kaburga ekleyip servis edelim. Afiyet olsun!

Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/chefjanset/  sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Eğitmen Şef Janset Uzun hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…