Sayfa Görseli

Tarifler

GLÜTENSİZ PEYNİRLİ BÖREK

GLÜTENSİZ PEYNİRLİ BÖREK

İçindekiler

  • 200 ml içme suyu
  • 40 gr yoğurt
  • 30 gr zeytinyağı
  • 10 gr ev yapımı elma sirkesi
  • 10 gr psyllium (karnıyarık otu)
  • 5 gr tuz
  • 10 gr kabartma tozu
  • 500 gr glutensiz un

İç malzemesi için:

HAZIRLIK

60 DK

PİŞİRME

30-35 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Un hariç bütün malzemeleri hamur yoğurma makinesinin haznesine koyalım. Ele hafif yapışan esnek bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuralım. Hamur glutensiz olduğu için 5 dakikadan fazla yoğurulması önerilmez. Hamurumuz hazır olduğunda, dinlenmesi için 30 dakika boyunca +4 dereceye (buzdolabına)  kaldıralım. Bu arada iç malzemeyi hazırlayalım. Hamur dinlendikten sonra, 100 gramlık bezelere ayıralım ve un yardımıyla ince yufkalar şeklinde açalım. Yaklaşık 8-10 adet yufka elde etmeliyiz. Fırın tepsisini yağlayalım. Bir yufkanın içine sıvı börek harcı sürelim, peynirli iç harcı ekleyelim ve ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo yapıp fırın tepsisine yerleştirelim. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayarak tepsiyi dolduralım. Son olarak, sıvı börek harcından böreklerin üzerine sürelim ve 170 derece fırında, yüzeyi iyice kızarana kadar 30-35 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/chefjanset/  sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Eğitmen Şef Janset Uzun hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…