Sayfa Görseli

Tarifler

GLÜTENSİZ FOCACCIA

GLÜTENSİZ FOCACCIA

İçindekiler

  • 70g Muratbey Topi Peynir
  • 60g Muratbey tereyağı
  • 143g patates unu
  • 160g Basmati Pirinç unu
  • 50g Sorgum unu
  • 50g karabuğday unu
  • 33g peynir altı suyu tozu
  • 5g karnıyarık otu tozu (Psyllium)
  • 15g toz şeker
  • 6g tuz
  • 5g instant maya
  • 600g süt
  • 50g zeytinyağı
  • 10g ince kıyılmış fesleğen
  • 3g iri tuz
  • 100g cherry domates
  • Taze çekilmiş karabiber
HAZIRLIK

105-110 DK

PİŞİRME

30-35 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Bir kapta unu, mayayı, toz şekeri karıştıralım. Hamurun ortasını havuz şeklinde açalım, süt, karnıyarık otu (psyllium) tozu ile karıştıralım, jelleşince hamura ekleyelim. Muratbey tereyağı ve tuzu ekleyelim. Hamuru yoğuralım. Ilık ortamda 1 saat, hacmi 2 katına çıkana dek mayalandıralım. Mayalama süreci sonunda hamuru kalıba dökelim, üzerine zeytinyağı, biberiye kurutulmuş domates, tuz, taze karabiber ekleyelim. Parmak uçları ile hamuru çukurlaştıralım. Yavaşça kalıba yayalım. Ardından ikiye bölünmüş çeri domatesleri ve Muratbey Topi peynirini hamurun üzerine gömelim. Üzerini streçleyip 30 dk kadar daha mayalandıralım.180C’de 20-25 dk pişirelim. Ekmeklerin piştiğini gıda termometresi ile iç sıcaklığı 95 derece üzeri olduğunda anlarız. Altın sarısı renk almalıdır. Afiyet olsun.